Information om kakor (cookies)

Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod. Kakan innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person.

Vi använder kakor för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Med hjälp av dessa kakor kan tredjepartsleverantörer och dess partners till exempel visa annonser baserat på användares tidigare besök.

De här kakorna använder vi på webbplatsen

Vi använder annonstjänsten Google AdSense, analysverktyget Google Analytics, och bäddar in videoinnehåll från YouTube.

Här kan du läsa mer om hur Google använder information i kakor »
Här kan du läsa mer om vilka kakor som ovanstående Google-tjänster sparar i din webbläsare när du besöker vår webbplats »

Acceptera och stänga kakfrågan

Namn: cookie_notice_accepted
Syfte: Du sätter en kaka när du accepterar att webbplatsen använder kakor och du klickar på knappen ”Jag förstår”.
Nytta: Frågan ställs inte igen nästa gång du besöker webbplatsen.
Lagringstid: Kakan lagras under ett år.

Om du inte accepterar kakor

Om du som besökare inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du stänga av funktionen via din webbläsares säkerhetsinställningar. Då sparas inte några kakor. Om du väljer att inte använda kakor på webbplatsen så fungerar inte vissa tjänster och funktioner.

Om du inte vill att användningsdata samlas in i annons eller webbstatistiksyfte av Googles tjänster kan du använda så kallade opt-out tillägg till din webbläsare eller en tjänst från branschorganisationen EDAA:

Annonsinställningar för Google Analytics på Googles webbplats »
Opt-out tillägg för Google Analytics på Googles webbplats »
Läs mer om och aktivera tjänsten på EDAAs webbplats »